ua en ru

Законопроект про тимчасові адміністрації загрожує інтеграції України до енергосистеми ЄС, - РЕУ

Законопроект про тимчасові адміністрації загрожує інтеграції України до енергосистеми ЄС, - РЕУ Фото: ЛЕП (Віталій Носач, РБК-Україна)

Законопроект про тимчасові адміністрації в енергокомпаніях загрожує інтеграції України в європейське енергетичне співтовариство.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на звернення громадської спілки "Розумні електромережі України" (РЕУ) до Міністерства енергетики з вимогою переглянути проект закону.

"В проекті закону не конкретизовано у яких саме випадках передбачається введення тимчасової адміністрації, що не відповідає принципу правової визначеності та призведе до довільного тлумачення підстав введення тимчасової адміністрації", - зазначають оператори систем розподілу.

Ці та інші недоліки законопроекту суперечать не тільки Конституції, але і не узгоджені з законодавством європейського Енергетичного Співтовариства у сфері енергетики.

"Що може загрожувати інтеграції Української енергосистеми з європейською", - наголосили в РЕУ.

В свою чергу, в Спілці пропонують вважати підставою для введення адміністрацій саме факт. Крім того, на думку членів РЕУ, законопроект наразі передбачає подвійне покарання за одне порушення ліцензійних умов.