ua en ru

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не змінює логіки мінського процесу, - Клімкін

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не змінює логіки мінського процесу, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Клімкін додав, що такий законопроект треба було прийняти вже давно

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не змінює логіки мінського процесу. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Насправді, є тільки одна країна, дії якої не відповідають мінському процесу, - це Росія. У мінських домовленостях чітко записано, що всі іноземні війська мають бути виведені...Ми поінформували наших партнерів про загальну логіку цього законопроекту (про реінтеграцію Донбасу, - ред), і вона не викликала запитань, адже ми жодним чином не міняємо логіки мінського процесу", - заявив він.

Крім того, Клімкін додав, що такий законопроект треба було прийняти вже давно, "оскільки у випадку з Кримом ми маємо класичний приклад окупації". Тоді як, говорячи про Донбас, Клімкін назвав ситуацію, що склалася "сумішшю класичної окупації і гібридної".

"Тому нам навіть з правової точки зору потрібне правове визначення, що таке окупація у випадку Донбасу, оскільки він є окупованим саме Російською Федерацією", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що законопроект про реінтеграцію Донбасу незабаром винесуть на громадське обговорення.