ua en ru

Законопроект про вищу освіту буде готовий до 11 червня, - Азаров

Законопроект про вищу освіту буде готовий до розгляду Кабінету міністрів України вже 11 червня. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

"Я провів засідання робочої групи з законом "Про вищу освіту", на якому доповіли про хід розробки закону керівник робочої групи Михайло Згуровський і міністр освіти Дмитро Табачник. Також виступили представники інших міністерств і ведомстсв, студенти. На засідання було винесено 5 спірних питань, за якими не знайшли загальні точки зору представники міністерств і робочої групи. З усіх питань вдалося знайти компромісне рішення. І було остаточно погоджено, що за 10 днів всі ці рішення будуть оформлені у вигляді формулювань до закону, тобто була встановлена дата 11 червня вже повної готовності закону на розгляд на засіданні уряду", - зазначив Азаров.

Сьогодні, 1 червня, Азаров підкреслив, що на сьогоднішній день робота над законопроектом про вищу освіту просувається "дуже важко". Голова комітету з питань освіти і науки, народний депутат з фракції ПР Максим Луцький в лютому заявив, що новий закон про вищу освіту буде прийнятий до 1 вересня.