ua en ru

Азаров: Розробка проекту закону про вищу освіту йде "дуже важко"

На сьогоднішній день робота над законопроектом про вищу освіту просувається "дуже важко". Таку думку на сьогоднішній зустрічі з українськими зірками класичної музики світового масштабу висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я до вас прийшов після наради по новому закону про вищу освіту. Дуже важко йде цей закон. Ми його багато раз обговорювали, і я сподіваюся, що сьогодні передостаннє обговорення. Завдання зробити нашу вищу школу максимально наближеною до європейської вищої школи, щоб ті нас розуміли, однаково підходили б, однаковими були критерії оцінки якості освіти, і максимально ця школа має бути автономною. Не з точки зору, що ми готові її пустити на фінансове самозабезпечення. Ні. За державою як було, так і залишиться левова частка фінансування нашої вищої школи, але дати їм право самим вирішувати багато питань і не втручатися в цю справу мені представляється дуже важливим і позбавити їх від зайвого диктату ... міністерського чиновника", - сказав прем'єр-міністр.

Азаров підкреслив, що на сьогоднішньому засіданні між розробниками законопроекту була знайдена спільна мова і зняті основні розбіжності, які залишалися до останнього часу. "Десять днів терміну... Я спеціально говорю, щоб ... був інформаційний привід. І надрукують, що через десять днів закон про вищу школу остаточно обговорюватиметься. Потім (розгляд і затвердження) уряду, потім Верховна Рада. Сподіваюся, цього року ми такий закон ухвалимо. Це буде такий революційний крок у вищій школі", - також відзначив прем'єр.

Нагадаємо, голова комітету з питань освіти і науки, народний депутат з фракції ПР Максим Луцький в лютому заявив, що новий закон про вищу освіту буде ухвалений до 1 вересня.