ua en ru

Законопроект "Про внутрішню торгівлю" може поставити під загрозу чесну конкуренцію на ринку України, - ЄБА

Законопроект "Про внутрішню торгівлю" містить ряд спірних положень, що перешкоджають ефективному функціонуванню ринку в Україні і не можуть сприяти подальшому ефективному зростанню потенціалу галузі в цілому. Таку думку висловили експерти Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) за підсумками аналізу відповідного проекту закону.

"Ухвалення законопроекту в нинішній редакції буде мати негативний вплив на конкуренцію. Крім того, очевидно, що поточна версія законопроекту містить суперечливі положення з іншими законодавчими актами України, що регулюють договірні відносини між постачальниками і мережами, реалізацію специфічних груп товарів, як алкоголь і тютюнові вироби та ін. Також досить зарегульованими вважаються зараз процедури для відкриття нових торговельних площ", - упевнені експерти комітету ЄБА з роздрібної торгівлі.

Проаналізувавши положення проекту закону "ПРО внутрішню торгівлю", що чекає розгляду у Верховній Раді України, ЄБА звертає увагу на те, що досягнення позитивних цілей регулювання внутрішньої торгівлі стане можливим лише за умови врахування ряду пропозицій, які мають на меті встановлення рівних умов для всіх гравців ринку і поліпшення конкурентного середовища.