ua en ru

Законопроект про контроль НАБУ не був спрямований конкретно на Ситника, - джерело

Законопроект про контроль НАБУ не був спрямований конкретно на Ситника, - джерело Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

Проект стосувався голів усіх антикорупційних органів

Законопроект, що встановлює право Верховної Ради висловлювати недовіру керівництву антикорупційних органів України, не був спрямований конкретно проти глави Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна: "Агенти Держдепу: як і чому у Раді звільнили Соболєва і не зачепили НАБУ".

У "Народному фронті" неофіційно підкреслюють, що цей документ не був спрямований конкретно проти Ситника, як це сприйняло більшість політиків.

"Питання Ситника взагалі не стоїть", - підкреслив співрозмовник РБК-Україна, додавши, що проект стосувався голів усіх антикорупційних органів, а не тільки НАБУ.

Водночас, співрозмовники РБК-Україна в парламенті звертають увагу, що зняття з розгляду законопроекту Герасимова-Бурбака - це сигнал, в першу чергу, судовій системі.

"Це сигнал, що Ситник - "тато". Що НАБУ в силах, і за ними Захід. Судова система готова "лягти", але не розуміє під кого. А тепер стало видно", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 6 грудня у парламенті був зареєстрований законопроект, що встановлює право Верховної Ради висловлювати недовіру керівництву антикорупційних органів. Пізніше стало відомо, що цей законопроект внесли до порядку денного засідання Ради у четвер.

Вранці 7 грудня розгляд законопроекту зняли з порядку денного Верховної Ради України.