ua en ru

З порядку денного Ради знятий законопроект, що дозволяє контролювати НАБУ, - нардеп

З порядку денного Ради знятий законопроект, що дозволяє контролювати НАБУ, - нардеп Фото: глава НАБУ Артем Ситник (РБК-Україна)

Законопроект №7362 знято з порядку денного Ради

З порядку денного Верховної Ради України знятий законопроект, який давав парламенту право одноосібного звільнення глави Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Про це в Facebook повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

"Вони відступили. Законопроект, який давав парламенту право одноосібного звільнення глави НАБУ, САП і членів НАЗК знято з порядку денного і не буде розглядатися Верховною Радою. Секретаріати парламентських фракцій вже отримали оновлену порядку денного, в якій немає проекту №7362", - повідомив Найєм.

Они отступили. Законопроект, дававший парламенту право единоличного увольнения главы НАБУ, САП и членов НАЗК снят с пове...

Опубліковано Mustafa Nayyem 6 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 6 грудня в парламенті був зареєстрований законопроект, що встановлює право Верховної Ради висловлювати недовіру керівництву антикорупційних органів.

"Законопроектом пропонується внести зміни до законів України" Про регламент Верховної Ради України "," Про прокуратуру "," Про Державний бюро розслідувань "," Про запобігання корупції "," Про Національне антикорупційне бюро України "і передбачити право Верховної Ради України розглядати питання про висловлення недовіри керівництву вищезазначених органів ", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко заявив, що цей законопроект можуть розглянути вже 7 грудня.