ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу передбачає особливий порядок самоврядування в ОРДЛО

Закон про реінтеграцію Донбасу передбачає особливий порядок самоврядування в ОРДЛО Фото: сапери на Донбасі (УНІАН)

Особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу введуть на рік

Закон про реінтеграцію Донбасу передбачає особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Привіт самоврядуванню: що приховують перехідні положення законопроекту про реінтеграцію Донбасу".

У розпорядженні РБК-Україна є повний текст законопроекту англійською мовою, згідно з яким особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО буде введено тимчасово на рік з дня набрання чинності закону про реінтеграції Донбасу.

Зокрема, це означає, що пропонується ще на рік продовжити дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування, оскільки згідно статті 1 документ діє протягом трьох років. Відповідно, його термін закінчується 18 жовтня 2017 року.

Крім того, змінюються строки дії закону про військово-цивільні адміністрації, а повноваження таких адміністрацій будуть закінчуватися одночасно із закінченням дії закону про правовий режим воєнного стану. Новим документом пропонується прив'язати дію закону про ВЦА до дня закінчення "особливого періоду", який почався з оголошення президентом часткової мобілізації. Причому мова йде про перший указ президента від 17 березня 2014 року. Втім, ні в самому указі, ні в законі, яким він затверджений, ніяких особливих періодів не значиться.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу не змінює логіки мінського процесу. Він додав, що такий законопроект потрібно було прийняти вже давно.