ua en ru

Закон про особливий статус частини Донбасу не несе загрози для територіальної цілісності України, - Порошенко

Закон про особливий статус частини Донбасу не несе загрози для територіальної цілісності України.

Закон про особливий статус частини Донбасу не несе загрози для територіальної цілісності України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на міжнародному форумі YES у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Усі, хто стурбовані щодо змісту і суті спеціального закону про особливий статус частини Луганської і Донецької області, то ви там не знайдете ніякої загрози для територіальної цілісності і незалежності України... Передача влади буде не більшою ніж у польських гмінах", - сказав Порошенко.

Він додав, що місцеві органи розпоряджатимуться бюджетом, вирішуватимуть питання мови та іншого.

"У той же час головні питання: міжнародна політика, безпека, армія будуть в рамках центральних органів влади", - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що Україна не втратила Криму: "Кажуть, що ми втратили Крим. Ні, у нас вторгнення до Криму. Але Крим буде знову з нами"

Але Порошенко підкреслив, що це не буде робитися військовими засобами.

"Ми виграємо це економічне, ліберальне змагання за настрої кримчан, тому що ми будемо ефективні, не корумповані, демократичні й вільні", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на розширеному засіданні Кабінету міністрів України 10 вересня заявив, що законопроект про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей буде внесений до Верховної Ради вже наступного тижня. Він зазначив, що закон буде передбачати
"чітко статус цих регіонів у складі України", і закликав депутатів підтримати його.

Зазначений закон передбачений мінськими домовленостями, які були досягнуті 5 вересня між Україною і терористичними організаціями ЛНР і ДНР.