ua en ru

Закон про антикорупційний суд критично важливий для співпраці України з МВФ

Закон про антикорупційний суд критично важливий для співпраці України з МВФ Фото: Джеррі Райс (flickr.com/imfphoto)

Райс також нагадав про необхідність приведення внутрішніх тарифів на газ до ринкового рівня

Закон про антикорупційний суд (АКС) є критично важливою вимогою для завершення четвертого перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Необхідний прогрес з низки питань, щоб ми могли завершити четвертий перегляд (програми EFF - ред.). Це стосується і енергетичного сектора, і фіскальної політики, і прийняття закону, який дозволить заснувати сильний і незалежний антикорупційний суд. Останнє є критично важливим", - сказав він під час брифінгу у Вашингтоні в четвер, 17 травня.

Представник МВФ підкреслив, що остаточна версія закону про АКС повинна повністю відповідати зобов'язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендаціям Венеціанської комісії та Ради Європи.

Райс також нагадав про необхідність приведення внутрішніх тарифів на газ до ринкового рівня. За його словами, поряд з цим важливо забезпечити захист від такого підвищення малозабезпечених і незахищених верств населення.

"Дата приїзду місії до Києва в рамках четвертого перегляду програми EFF поки не визначена", - додав Райс.

Нагадаємо, 16 травня повідомлялося, що робоча група запропонувала МВФ два шляхи вирішення питання антикорупційного суду.