ua en ru

Захоплення заручників у Харкові: до переговорів залучено батька зловмисника

Захоплення заручників у Харкові: до переговорів залучено батька зловмисника Фото: силовики на місці інциденту (прес-служба НПУ)

Наразі група "поліції діалогу" продовжує перемовини з правопорушником

До переговорів щодо звільнення людей із відділення "Укрпошти" у Харкові залучили батька чоловіка, який узяв заручників. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зазначено, що наразі група "поліції діалогу" продовжує перемовини з правопорушником, який сьогодні забарикадувався у приміщенні відділення "Укрпошти", взявши у заручники людей.

"Для переговорів із чоловіком, який погрожує застосувати вибухівку, привезли його батька. Також на місці працюють психологи. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи для звільнення тих, хто досі залишається всередині", - сказав Князєв.

За його словами, за фактом цих подій поліція вже відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу - "захоплення заручників". Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Нагадаємо, нині внаслідок переговорів із чоловіком, який забарикадувався всередині приміщення "Укрпошти", вдалося звільнити п’ятьох із дев'яти осіб: двох дітей та трьох жінок.