ua en ru

На всіх захоплених РФ об'єктах "Чорноморнафтогазу" знаходяться озброєні люди, - прокуратура

На всіх захоплених РФ об'єктах "Чорноморнафтогазу" знаходяться озброєні люди, - прокуратура Фото: прокуратура (uk.wikipedia.org)

Правоохоронцями здійснено вихід до Чорного моря і огляд об'єктів "Чорноморнафтогазу"

Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з іншими правоохоронними органами здійснено вихід до Чорного моря і огляд об'єктів ВАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", які незаконно використовуються окупаційною владою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

"Прокуратурою АР Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами захоплення і викрадення 27 судів і 4 самопідйомних плавучих бурових установок, а також незаконної розробки природних ресурсів в морській економічній зоні України і видобутку природного газу та газу, розчиненого в нафті, без наявності спеціального дозволу на користування ділянкою надр", - йдеться в повідомленні

Повідомляється, що самопідйомні плавучі бурові установки, придбані за грошові кошти "ДАТ "Чорноморнафтогаз" у розмірі 11 млрд 655 млн гривень.

У четвер, 7 вересня 2017, здійснений вихід в Північно-західну частину Чорного моря до районів Одеської, Галіцинского, Штормового, Архангельського газових родовищ, де здійснено візуальний огляд 4 самопідйомних плавучих бурових установок.

При огляді встановлено, що на всіх зазначених об'єктах знаходяться озброєні особи. На двох самопідйомних плавучих бурових установках "Петро Годованець", "Україна" змінено назви на "Крим-1", "Крим-2". Також зазначено, що на двох бурових установках "Крим-2", "Сиваш" піднятий прапор "Російська Федерація".

Зазначено, що на зазначених газових родовищах невстановленими озброєними особами здійснюється незаконний видобуток природного газу. Хоча, згідно зі спеціальним дозволом на користування надрами, виданих Держгеонадрами України, таке право надано ВАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз".

altaltaltalt

Фото: захоплені об'єкти (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України ветував законопроект №5370 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України".