ua en ru

Задорожний не просив притулку в Хорватії, - адвокат

Хорватський адвокат українського ресторатора, співвласника мережі "Козирна карта" Андрія Задорожного Любо Павасович Вискович спростовує дані, що його підзахисний просить притулок у Хорватії. Про це він заявив загребському кореспондентові радіо "Свобода".

"Це помилкова інформація", - сказав Вискович.

За його словами, захист не робитиме жодних кроків до рішення Конституційного суду Хорватії у справі Андрія Задорожного.

На запитання радіо "Свобода", чи буде таке звернення у разі відмови, адвокат відповів: "Я не хочу нічого коментувати до рішення Конституційного суду".

Нагадаємо, українського підприємця, співвласника мережі "Козирна карта" затримали у Хорватії влітку 2012 р. Місцевий, а згодом Верховний суд Хорватії вирішив видати його Україні, яка підозрює Задорожного у фінансових махінаціях, але його захист у січні 2013 р. вирішив звернутися ще й до Конституційного суду Хорватії.

Про те, що Задорожний вже попросив політичний притулок у Хорватії сьогодні повідомила газета "Коммерсант-Україна".

Як повідомляло радіо "Свобода", хорватські правозахисники закликали уряд не видавати Задорожного Україні через побоювання, що його можуть використати у справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Читайте також: Співвласник мережі "Козирна карта" Задорожний заявляє про тиск на його бізнес і просить притулку в Хорватії