ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 603 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 603 млн гривень Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" складає 27 млрд гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилась на 603 млн грмвень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Станом на 28 листопада 2017 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 27 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 603 млн гривень (2,2%)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, близько 78% від загальної суми заборгованості становить борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії, борг ТЕЦ за газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 12%, а борг прямих промспоживачів - близько 10%.

Крім того, повідомляється, що заборгованість "Київенерго" за минулий тиждень зменшилась на 175 млн гривень та складає 2 929 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може недоотримати близько 150 млрд гривень рентний платежів від НАК "Нафтогаз Україна".