ua en ru

Україна може недоотримати близько 150 млрд гривень ренти від "Нафтогазу"

Україна може недоотримати близько 150 млрд гривень ренти від "Нафтогазу" Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Втрати можливі через позбавлення спецдозволів на розробку нафтогазоносних ділянок

Україна може недоотримати близько 150 млрд гривень рентний платежів від НАК "Нафтогаз Україна". Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Рішення Апеляційного адміністративного суду Києва, позбавляє НАК "Нафтогаз України" права на розробку Будищансько-Чутівського, Оболонського та Писаревського газоносних площ, призведе до значних втрат держбюджету і місцевих бюджетів Полтавської області протягом найближчих років", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією компанії, позбавлення "Нафтогазу" права розробки зазначених ділянок фактично означатиме зрив виконання урядової програми 20/20.

Так, за період дії спеціальних дозволів на зазначених ліцензійних ділянках планувалося видобути 69,6 млрд куб. м і 10,7 млн т нафти і газового конденсату.

Відповідно, тільки рентні платежі в Державний бюджет повинні були скласти більш 148 млрд гривень. Понад 7,4 млрд гривень має надійти в місцеві бюджети Полтавської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за 10 місяців 2017 року НАК "Нафтогаз України" закупила 19 млрд куб. м газу, що на 2,4 млрд куб. м (14%) більше, ніж за 10 місяців попереднього року.