ua en ru

Затриманий російський майор Старков описав процедуру відправки військових на Донбас

Затриманий російський майор Старков описав процедуру відправки військових на Донбас Фото: Володимир Старков

На момент затримання Старков проходив службу у ЗС РФ

Затриманий в Україні російський майор Володимир Старков описав процедуру відправки російських військових на Донбас. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу Euronews.

"На момент затримання я проходив службу в Збройних силах Російської Федерації. Звання - майор. У підрозділі міста Новочеркаська. Але на ділі я служив у частині 08805 в місті Донецьку, на Україні", - сказав в інтерв'ю Старков.

За його словами, багато хто, як і він сам, не є добровольцями. У 2014 році його перевели в Ростовську область, а в березні оголосила, що він буде служити на Східній Україні.

"Нас зібрали в актовому залі і оголосили, що ми будемо служити на тих же посадах, але продовжимо службу на Україні - у Донецьку та Луганську. Родичів інформувати було заборонено", - розповів майор.

Журналісти Euronews повідомили також, що Старков намагався зв'язатися з дружиною, але за її номером ніхто не відповів. Їх спроба не увінчалася успіхом.

Нагадаємо, про затримання російського офіцера Держприкордонслужба України заявила в ніч на 26 липня. Через три дні СБУ на брифінгу в Києві, розповіла про подробиці затримання. За словами представника відомства, 25 липня на митному пункті "Березове" в Донецькій області був затриманий автомобіль "КамАЗ" з боєприпасами, в якому знаходився кадровий офіцер Збройних сил Росії в званні "майор".

Напередодні в СБУ повідомили, що Старкова можуть обміняти на українських полонених.