ua en ru

Затриманий російський майор Старков звернувся до Путіна

Затриманий російський майор Старков звернувся до Путіна Фото: Володимир Старков

Офіцер закликав Путіна визнати присутність російських військових в Україні

Затриманий в Україні російський майор Володимир Старков закликав Президента Росії Володимира Путіна визнати, що він є діючим військовим Збройних Сил РФ. Відповідне відео-заяву опублікувала ввечері 13 серпня прес-служба Служби безпеки України.

"Шановний Володимире Володимировичу! Я діючий офіцер, провів 19 років. Я не бойовий офіцер, я чисто "паперовий", тиловий офіцер. Не знаю, як в таких ситуаціях чинити і що, але 19 років я все-таки як-то служив у російській армії, і мене тепер не визнають, кажуть, що такого не було, такого не служив, хоча є товариші по службі і все таке, які можуть підтвердити даний факт, що ми служили", - заявив Старков.

За його словами, також є командири, які можуть підтвердити спільну службу, як чинні, так і звільнені.

"Просто якщо посилати на такі операції, то потрібно спеціальних людей посилати, а не так - кого ні попадя взяли, вивели і все. Я не терорист, я не йшов сюди когось вбивати чи щось, тому перед затриманням я не став чинити ніякого опору, бо знав, що офіційно переді мною немає ворогів, що Україна нам війну не оголошувала, ми в Україні теж, ми не вороги. Проти кого мені застосовувати зброю було? Тому прошу визнати, що я дійсно військовий і допомогти звідси в Росію перевестися", - підкреслив майор.

Нагадаємо, про затримання російського офіцера Держприкордонслужба України заявила в ніч на 26 липня. Через три дні СБУ на брифінгу в Києві, розповіла про подробиці затримання. За словами представника відомства, 25 липня на митному пункті "Березове" в Донецькій області був затриманий автомобіль "КамАЗ" з боєприпасами, в якому знаходився кадровий офіцер Збройних сил Росії в званні "майор".

Напередодні в СБУ повідомили, що Старкова можуть обміняти на українських полонених.