ua en ru

Затриманий у Криму "український диверсант" Захтей виявився рецидивістом, - Геращенко

Затриманий у Криму "український диверсант" Захтей виявився рецидивістом, - Геращенко Фото: Антон Геращенко розповів про минуле Андрія Захтея

В Україні Захтей двічі притягувався до кримінальної відповідальності

Затриманий в ході провокації в Криму "український диверсант" Андрій Захтей виявився рецидивістом. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Вчора ФСБ заявила, що затримала другого українського диверсанта - 41 річного виконроба з Євпаторії Захтея Андрія Романовича. Журналісти інформаційного агентства "Миротворець" вивчили персональні дані Захтея у відкритих джерелах і виявилося, що це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая"", - повідомив Геращенко.


За його словами, Захтей був засуджений у 1998 році на 6,5 років позбавлення волі за грабіж вчинений групою осіб.

"Відсидів чотири роки у Львівській виправній колонії номер 40, але на шлях виправлення не став. Потім був повторно притягнутий до кримінальної відповідальності у 2008 році за шахрайство, підробку документів та ряд інших злочинів, однак відбувся напрочуд легко - судимістю і невеликим штрафом. У 2011, "Зая" набрався боргів у рідному місті Бориславі Львівської області і тупо втік від кредиторів до Москви. Потім перебрався в Євпаторію, де жив до цих пір", - додав Геращенко.

Нагадаємо, раніше кримські правозахисники розповіли про ще одного "українського диверсанта". Ним виявився виконроб з Євпаторії Андрій Захтей.