ua en ru

Затриманих в Україні російських військових судитимуть, - Тандит

Затриманих в Україні російських військових судитимуть, - Тандит Фото: Юрій Тандит

За його словами, весь світ повинен побачити, що насправді відбувається на Донбасі

Російських військових Олександра Александрова, Євгенія Єрофєєва і Володимира Старкова, затриманих на Донбасі, будуть судити. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандит в ефірі 5 каналу.

"Будуть йти судові процеси, і все буде зроблено в рамках закону. Є суди, є наш гарант Конституції - Президент і ті люди, які компетентні і в рамках закону будуть вирішувати їх долю. Для нас дуже важливо, щоб весь світ бачив, так само, як і росіяни, що відбувається у нас в Україні", - заявив Тандит.

Нагадаємо, раніше Тандит повідомляв, що затриманого офіцера РФ Старкова можуть обміняти на українських полонених, так як він лише займався забезпеченням зброєю. Але, за його словами, таке рішення може прийняти лише Президент.

"У нашій країні є гарант Конституції, який контролює процес звільнення. Зрозуміло, що грушники (затримані російські спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров) - це люди, які йшли вбивати. Майор Старков - людина, яка займається забезпеченням зброєю. Він не вбивця. Він виконує накази, не вбиваючи людей. Це, звичайно, має величезне значення", - сказав він.

У той же час в СБУ допускали і обмін російських спецназівців Єрофєєва і Александрова до суду. Тандем заявляв, що це питання знаходиться поза межами його компетенції, однак "є люди, які уповноважені це робити". За його словами, якщо можливість обміну з'явиться, то її обов'язково використовують для того, щоб звільнити з полону українських військовослужбовців.