ua en ru

В СБУ допускають обмін російських ГРУшников до суду

В СБУ допускають обмін російських ГРУшников до суду Фото: Олександр Александров Євген Єрофєєв

Росіян можуть обміняти на полонених українських військових

Російські спецназівці Головного розвідуправління РФ Олександр Александров Євген Єрофєєв можуть бути обміняні на що знаходяться в полоні українських військових до проведення суду над ними на території України. Про це повідомив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт після відвідування Александрова і Єрофєєва в київському госпіталі.

Так, відповідаючи на питання журналіста про те, чи можуть обміняти російських спецназівців до суду, Тандіт заявив, що це питання знаходиться поза межами його компетенції, однак "є люди, які уповноважені це робити".

"Якщо буде така можливість і буде прийнято рішення передати їх (російських спецназівців - ред.) на територію РФ, то ми, звичайно, зробимо все, щоб ми забрали своїх хлопців. Ми відкриті для будь-яких діалогів, ми виконуємо всі пункти Мінських домовленостей. І Президент ставить пріоритет - найголовніше забрати якомога швидше наших хлопців, які незаконно знаходяться на території Російської Федерації, а також Донецька і Луганська", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Тандіт повідомив, що суд Александровим і Єрофєєвим планується провести у вересні 2015 р.