ua en ru

Затримання українського військового в Італії перебуває на особливому контролі МЗС

Затримання українського військового в Італії перебуває на особливому контролі МЗС Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Консульство просить італійський суд надати підстави для затримання Марківа

Затримання українського військового Віталія Марківа в Італії перебуває на особливому контролі Міністерства закордонних справ України. Про це йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України у Facebook.

Повідомляється, що у зв'язку із затриманням в Італії українського військового Віталія Марківа консульство України в Мілані звернулося до суду міста Павії з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати затриманого і бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 року по його справі

"Консулом встановлено контакт з адвокатом затриманого і узгоджено алгоритм подальших дій. Рідні Марківа проінформовані про його затримання. Справа про затримання громадянина України Віталія Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані", - йдеться в повідомленні.

#КонсулПоруч #КонсульськийЗахист У зв'язку із затриманням в Італії громадянина України В.Марківа Генеральне консульство...

Опубліковано Департамент консульської служби МЗС України 1 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше ГПУ вимагала від Італії докази причетності Марківа до загибелі журналіста в 2014 році. Затриманого українського військового підозрюють в причетності до загибелі фотокореспондента Андреа Роккеллі під Слов'янськом в травні 2014 року.