ua en ru

ГПУ вимагає від Італії докази причетності Марківа до загибелі журналіста в 2014

ГПУ вимагає від Італії докази причетності Марківа до загибелі журналіста в 2014 Фото: Генеральна прокуратура України (УНІАН)

За даними українського слідства, Роккеллі загинув під час обстрілу з боку бойовиків

Генеральна прокуратура України вимагає від Італії надати докази причетності колишнього бійця добровольчого батальйону Віталія Марківа до загибелі журналіста Андреа Роккеллі під Слов'янськом в травні 2014 року. Про це у Facebook повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Генпрокуратура здивована арештом в Італії українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов'янська в травні 2014 року, висунутою прокуратурою Павії", - зазначив Єнін.

За його словами, українська сторона розслідує справу про загибель Роккеллі і його напарника Андрія Миронова. За даними прокуратури, журналісти загинули в ході артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

"Генпрокуратура вже звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази провини Віталія Марківа або його негайного звільнення", - додав Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Італії заарештували причетного до загибелі журналіста під Слов'янськом екс-бійця добробата.

Андреа Роккеллі загинув разом з перекладачем та водієм 24 травня 2014 року біля селища Андріївка під Слов'янськом. Крім того, поранення в ході обстрілу отримав французький фотокореспондент Вільям Рогелон, який заявляв про те, що обстріли з боку української армії тривали не менше півгодини по самому авто, а потім по укриттю, де намагалися врятуватися журналісти.