ua en ru

Захворюваність дітей в Україні за 10 років зросла на 27%, - Сафіуллін

Захворюваність дітей шкільного віку в Україні за останніх 10 років зросла на 27%. Про це у ході сьогоднішньої наради керівників спортивних установ заявив голова Державної служби молоді і спорту Равіль Сафіуллін, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останніх 10 років захворюваність дітей шкільного віку зросла на 27%... Якщо в перших класах налічується більше 30% дітей, які мають хронічні захворювання, то до п'ятого класу цей відсоток зростає до 50%, а до дев'ятого - до 64%", - сказав Сафіуллін. За його словами, сьогодні в Україні серед підлітків від 12 до 18 років близько 6-10% - відносно здорові.

У свою чергу, присутній на засіданні голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка підкреслив, що тільки 6% громадян України мають необхідну кількість рухової активності, тоді як в Україні найвищий рівень куріння в європейському регіоні. "Щодня регулярно палять майже дві третини чоловіків і кожна п'ята жінка. Пробували палити 39% хлопчиків і 18% дівчаток у віці 11-12 років", - сказав Бубка.

Він також відзначив, що сьогодні більше 700 тис. громадян України офіційно зареєстровані як алкоголезалежні і близько 7 з 10 хлопців і дівчат п'ють пиво.

Нагадаємо, раніше МОЗ заявив, що затримок із закупівлею вакцин в 2012 р. в Україні не буде.