ua en ru

За незаконне прослуховування телефону нардепа Ківалова міліціонер засуджений до трьох років позбавлення волі

Приморський районний суд Одеси засудив капітана міліції, керівника одного з підрозділів Одеського обласного управління Міністерства внутрішніх справ Волика, який організував у січні 2011 року незаконну "прослушку" народного депутата Сергія Ківалова (Партія регіонів), до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу 6 червня 2011 р. Слідство встановило, що вдавшись до підробки документів, капітан організував незаконне прослуховування мобільного телефону нардепа.

Слідству так і не вдалося встановити, хто віддав наказ міліціонеру і керував його діями: "Не викликає сумнівів те, що капітан виконував чиєсь замовлення. І діяв він чи за вказівкою, або з схвалення керівництва з тодішнього міліцейського начальства. Упевнений, що це людина впливова. Цілком можливо, діяли кілька осіб, які незаконно прослуховують вищих посадових осіб держави", - заявив Ківалов.

Як зазначили в прес-службі політика, вперше в Україні кримінальну справу за незаконну "прослушку" було порушено проти конкретної особи, а не "за фактом", тим більше - проти офіцера МВС.