ua en ru

За більшістю в Раді має бути залишено 15 комітетів, за опозицією - 13, - ПР

Народний депутат з фракції Партії регіонів Владимир Олійник вважає, що за парламентською більшістю має бути залишено право очолити 15 парламентських комітетів, а за опозицією - 13 комітетів. Про це він заявив РБК-Україна.

"Я на (засіданні) підготовчої групи чув: 27 комітетів плюс одна комісія. Тобто 13 комітетів віддати опозиції і 15 залишити більшості, яка сьогодні сформована де факто", - сказав Олійник.

Він також нагадав норму регламенту, відповідно до якої "якщо голова комісії і перший заступник комітету не можуть бути від однієї і тієї ж політичної сили, може бути тільки заступник від цієї політичної сили і не може бути секретар від однієї політичної сили. Тобто щоб посади першого заступника, а там де його немає - просто заступника і секретаря, не займали представники однієї і тієї ж політичної сили". "Це така вимога за регламентом. А далі вже творчий процес", - також відзначив парламентарій.

Олійник підкреслив, що дуже важливо, що "депутати не збіглися в один комітет - бюджетний, або палива і енергетики, а все-таки ми проситимемо депутатів, щоб вони були рівномірно представлені у всіх комітетах і особливо в комітетах з питань культури, з питань соціального захисту, в регламентному комітеті, а не просто всі намагалися потрапити в бюджетний комітет, палива і енергетики, транспортний і т.д".

Читайте також: Фракція "Удар" у ВР претендує на керівництво у чотирьох парламентських комітетах, - Карпунцов