ua en ru

Південна Корея призначила нового міністра оборони для більш ефективного протистояння КНДР

Південна Корея призначила нового міністра оборони для більш ефективного протистояння КНДР Фото: президент Південної Кореї Мун Джеін (Reuters, Yonhap)

Уряд Південної Кореї стикається з проблемами, пов'язаними з динамічною програмою озброєнь КНДР

Президент Південної Кореї Мун Джеін в неділю призначив колишнього начальника військово-морського флоту новим міністром оборони. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-службу президента країни.

Повідомляється, що уряд Південної Кореї стикається з проблемами, пов'язаними з динамічною програмою озброєнь КНДР.

В Адміністрації президента зазначили, що призначений Сон Йонму добре підходить для боротьби з ядерної та ракетної загрозою Північної Кореї.

Під керівництвом Кім Чен Ина Північна Корея проводить масштабні ракетні випробування в спробі створити міжконтинентальну балістичну ракету, здатну вразити материкові частини Сполучених Штатів. У четвер КНДР випробувала новий тип протикорабельних ракет.

У той же час, Мун Джеін, що вступив на посаду 10 травня, пообіцяв почати діалог з Пхеньяном.

Сон Йонму служив на флоті понад 30 років, був головним радником з безпеки Муна під час його президентської кампанії, повторивши свою роль в президентської кампанії 2012 року.

Також Сон брав участь у бою 2009 року між військовими кораблями КНДР і Південної Кореї біля західного узбережжя Корейського півострова.

Очікується, що новий міністр буде співпрацювати зі Сполученими Штатами, головним військовим союзником країни, для реагування на зростаючу ракетну загрозу КНДР.

Нагадаємо, в КНДР заявили про випробування нового типу ракет. Випробуванням керував лідер країни Кім Чен Ин.