ua en ru

У КНДР заявили про випробування нового типу ракет

У КНДР заявили про випробування нового типу ракет Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Випробуванням керував лідер країни Кім Чен Ин

КНДР заявила про успішне випробування в країні протикорабельних крилатих ракет нового типу. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Так, мета випробувань полягала в перевірці тактико-технічних властивостей цієї системи озброєнь, розробленої Академією військових наук. Одночасно проходило тестування мобільної пускової установки.

Як наголошується, випробуванням на східному узбережжі республіки керував лідер країни Кім Чен Ин, який очолює ЗС країни у званні маршала. Кілька протикорабельних ракет, запущених у КНДР з району порту Вонсан, пролетіли близько 200 км і впали в Японське море.

Повідомляється, що ракети впали поза виняткової економічної зони Японії. Уряд Японії зараз збирає додаткову інформацію про ці випробування, у зв'язку з пуском була скликана Рада національної безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через військовий тиск з використанням трьох авіаносців недалеко від Корейського півострова Північна Корея пригрозила Сполученим Штатам Америки "ядерним мечем правосуддя".