ua en ru

Юрій Грабовський знайдений мертвим: подробиці

Юрій Грабовський знайдений мертвим: подробиці Фото: Грабовського знайшли в лісі в Київській області

Адвокат був убитий насильницьким шляхом

Юрій Грабовський, адвокат одного з російських ГРУшников, знайдений мертвим сьогодні, 25 березня, близько 4 ранку в лісі в Київській області. Зазначимо, раніше Грабовський повідомив про те, що виїхав з України, оскільки побоюється за своє життя.

"Адвокат Юрій Грабовський убитий. Тіло знайшли у Київській області, в лісі. Поговорив з головним військовим прокурором Анатолієм Матиосом. Він розповів, що слідчою групою, в яку входять військові прокурори, бійці "Альфи" і офіцери СБУ, напередодні затримали ще одного підозрюваного у викраденні адвоката він і розколовся, вказавши на місце в лісі. Тіло адвоката було знайдено закопаним. Його знайшли близько 4 ранку сьогоднішнього дня", - повідомив в Facebook журналіст Валерій Калниш з посиланням на головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Адвокат Юрій Грабовський убитUPD.Тіло знайшли у Київській області, в лісі. Поговорив з головним військовим прокурором Анатол...

Опубліковано Валерій Калнишем 24 березня 2016 р.

Незадовго до загибелі Грабовський побоювався за своє життя

Журналіст Ірина Ромалийская повідомила про те, що незадовго до зникнення, Грабовський побоювався за своє життя.

"Юрій Грабовський періодично говорив, що боїться чогось. Очікував, що його прокурори будуть усувати зі справи арештами і затриманнями. Якось писав, що і фізичного нападу боїться. Це було перед одним із засідань. 14 лютого повідомив, що зникла зброя та телефон "незапланованих поїздок за кордон", - написала Ромалийская.

Юрій Грабовський періодично говорив, що боїться чогось. Очікував, що його прокурори будуть усувати зі справи арештами ...

Опубліковано Іриною Ромалийской 25 березня 2016 р.

Адвокат Грабовський був убитий насильницьким шляхом

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про те, що Юрій Грабовський був убитий насильницьким шляхом.

"Попередньо можу сказати, що адвокат Грабовський був убитий насильницьким шляхом з достреливанием з вогнепальної зброї. Нам вдалося його знайти в лісі за 27 км від Жашкова", - заявив Матіос.

Крім того, за словами прокурора, зловмисники інсценували виїзд адвоката за межі країни. Також Матіос розповів, що на Грабовського був надітий браслет з вибухівкою, він здетонував б у разі спроби адвоката повідомити про своє місце знаходження. Слідство розглядає версію спланованої спецоперації.