ua en ru

У ЮНІСЕФ озвучили, скільки дітей втягнуті у збройні конфлікти в світі

У ЮНІСЕФ озвучили, скільки дітей втягнуті у збройні конфлікти в світі Ілюстративне фото (old.qha.com.ua)

У крайніх випадках діти змушені бути "живими щитами" або підривати себе в людних місцях

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомляє, що у збройні конфлікти в усьому світі втягнуто близько 250 тисяч дітей. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на видання "АРА".

Відповідні дані були оприлюднені напередодні міжнародної кампанії протесту проти втягування дітей у збройні конфлікти - Дня червоної руки.

"За даними ЮНІСЕФ, десятки тисяч хлопчиків та дівчаток по всьому світу використовуються як дитячі солдати. Точні цифри відсутні, однак, за деякими оцінками, мова йде про близько 250 тисяч дітей", - інформують у фонді.

Підкреслюється, що особливо активно дітей використовують у своїх цілях сторони в довготривалих конфліктах - у Південному Судані, ЦАР, ДРК, Сомалі, Сирії та Ємені. При цьому в Афганістані, Малі та М’янмі хлопчики та дівчатка задіяні як солдати чи помічники збройних груп.

"Не всі діти йдуть у бій, багато хто використовується як спостерігачі та посильні, або для приготування їжі, перенесення речей, збору деревини. Деяких дівчаток примусово видають заміж за бійців", - вказують у ЮНІСЕФ.

Крім того, хлопчики та дівчата стають об’єктами сексуального насильства. А у крайніх випадках діти змушені бути "живими щитами" або підривати себе в людних місцях.

Так, ЮНІСЕФ закликає уряди всіх країн активніше боротися із втягуванням дітей у збройні конфлікти.

Нагадаємо, у кінці січня повідомлялося, що від збройних конфліктів і природних катастроф у світі страждають понад 40 мільйонів дітей.

Як писало РБК-Україна раніше, за даними ЮНІСЕФ, кожна дванадцята дитина у світі має гірші перспективи, ніж її батьки.