ua en ru

Кожна дванадцята дитина у світі має гірші перспективи, ніж її батьки - ЮНІСЕФ

Кожна дванадцята дитина у світі має гірші перспективи, ніж її батьки - ЮНІСЕФ Фото: діти (unsplash.com/Seth Doyle)

Загалом це 180 мільйонів дітей у зоні ризику

Незважаючи на глобальний прогрес, мільйони дітей стикаються з більш похмурими перспективами, ніж їхні батьки. Про це повідомив Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) у звіті, опублікованому у понеділок, 20 листопада, до Всесвітнього дня дитини.

Згідно з аналізом, 180 мільйонів дітей живуть у 37 країнах, де вони з більшою вірогідністю, ніж діти, які проживали в цих країнах 20 років тому, опиняються в умовах крайньої бідності, поза школою або помирають від насильницької смерті.

"У той час, як останнє покоління спостерігає величезне, безпрецедентне зростання рівня життя для більшості дітей усього світу, той факт, що забута меншість дітей виключена з цього - не через свою власну провину, чи провину своїх родин, - це химерно", - сказал Лоуренс Ченді, директор з питань даних, досліджень і політики ЮНІСЕФ.

Згідно з даними ЮНІСЕФ, кількість смертей дітей віком до 19 років внаслідок насильства зросла в семи країнах: Центрально-Африканській Республіці, Іраку, Лівії, Південному Судані, Сирії, Україні та Ємені. В усіх цих країнах тривають збройні конфлікти.

Нагадаємо, на початку листопада в Дитячому фонді Організації об'єднаних націй (ЮНІСЕФ) заявили, що у світі кожні сім хвилин у результаті насильства гине дитина.