ua en ru

На півдні України ЗСУ ліквідували 57 окупантів за день. По позиціях ворога завдано понад 100 ударів

На півдні України ЗСУ ліквідували 57 окупантів за день. По позиціях ворога завдано понад 100 ударів Фото: український військовий (mil.gov.ua)

Ракетно-артилерійські підрозділи та авіація ЗСУ на півдні України завдали понад сто ударів по позиціях російської армії за минулу добу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Оперативного командування "Південь".

"Загальні втрати склали: 57 рашистів, 6 одиниць броньованої та 3 - автомобільної техніки", - йдеться у зведенні.

Протягом минулої доби, 12 травня, окупанти продовжували обстрілювати Миколаївську область, відкриваючи артилерійський і ракетно-залповий вогонь. В результаті атак були пошкоджені об'єкти промисловості, міської та приміської інфраструктури.

В Одеській області фіксуються спроби противника розхитувати ситуацію щодо прокладки сухопутного коридору від окупованого Криму до невизнаного Придністров'я в Молдові, втягування наявних у самопроголошеній "республіці" військових сил РФ у війну із заходу, а також фейків про "скупчення в регіоні націоналістичних підрозділів".

У Херсонській області на фоні спроб окупантів організувати псевдо-референдум і включити регіон до складу РФ жителі Херсона протидіють планам загарбників. Так, зазначили в ОК "Південь", на вулицях міста з'являються українські прапори "як свідчення того, що населення не сприймає нав'язані ворогом символи, владу, спосіб життя".