ua en ru

Ю.Тимошенко вимагає від В.Януковича прийняти президію партії "Батьківщина"

Юлія Тимошенко вимагає від Президента України Віктора Януковича прийняти президію партії "Батьківщина". Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. Ю.Тимошенко підкреслила, що хоче донести до Президента України інформацію про те, що його підлеглі адміністративні структури руйнують процес виборів у місцеві ради.
"Партія "Батьківщина" вимагає надати всім парламентським партіям рівну квоту представництв у територіальних виборчих комісіях (ТВК), адже, приміром, у Київській обл., в якій сформовано 38 комісій, Партія регіонів отримала посади голів 26 комісій, а "Батьківщина" - жодної. Аналогічна ситуація склалася і в інших регіонах: у Закарпатській обл. ПР - 9, "Батьківщина" - 0; у Харківській обл. ПР - 25, "Батьківщина" - 0, у Львівській ПР - 13, "Батьківщина" - 0", - заявила Ю.Тимошенко.
"Ми також вимагаємо, щоб з ініціативи Президента був змінений склад ЦВК, щоб від опозиційних і провладних сил в ЦВК було паритетне представництво; перепризначити голів, їх заступників і секретарів ТВК з дотриманням пропорцій рівних для всіх партій-учасниць виборчого процесу; зупинити незаконні дії Міністерства юстиції, яке всупереч рішенню партійної конференції "Батьківщина", видає свідоцтва фальшивим осередкам нашої партії в Київській і Луганській обл., а також вимагаємо від ЦВК скасувати всі рішення, які вона прийняла, приймаючи документи від таких фальшивих осередків Партії "Батьківщина", - наголосила Ю.Тимошенко.
Ю.Тимошенко підкреслила, що якщо правила проведення місцевих виборів не зміняться, то партія "Батьківщина" не визнає результати виборів. Крім цього Ю.Тимошенко повідомила, що планує закордонні візити, під час яких проведе зустрічі з керівництвом ПАРЄ, ОБСЄ та інших органів і донесе їм інформацію про те, що без зміни поведінки влади результати місцевих виборів світ має визнати недійсними.
Ю.Тимошенко також повідомила, що українські депутати-делегати ПАРЄ направляють до Парламентської асамблеї офіційні листи, в яких описують антидемократичні дії влади щодо місцевих виборів.