ua en ru

Ю.Мирошниченко: Приймаючи заяву щодо подій у Львові Держдума РФ мала б проконсультуватися з українськими колегами

Держдума Росії перед тим, як приймати заяву "У зв'язку з екстремістськими проявами у місті Львові під час святкування Дня Перемоги" мала б проконсультуватися з депутатами українського парламенту. Таку заяву в ефірі "5 каналу" зробив представник Президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

"Не можу не звернути увагу, що у таких чутливих питаннях як міжнародні відносини завжди треба бути дуже і дуже виваженим. І в цьому сенсі коментуючи події в російському парламенті, я можу сказати - мабуть варто було консультуватись із депутатами Верховної Ради України. У нас є асамблея міжпарламентська, є досить стабільні і системні зв'язки, для того, щоб не підливати масло в вогонь", - заявив Ю.Мирошниченко.

Нагадаємо, Державна дума Російської Федерації 11 травня прийняла заяву у зв'язку з інцидентом у Львові під час святкування Дня Перемоги 9 травня 2011 р. Депутати в різкій формі висловили обурення у зв'язку з подіями у Львові. Міністерство закордонних справ України висловило невдоволення різкою реакцією РФ на події 9 травня 2011 р.