ua en ru

Держдума РФ прийняла заяву у зв'язку з інцидентом у Львові на День Перемоги

Державна дума Російської Федерації прийняла заяву у зв'язку з інцидентом у Львові під час святкування Дня Перемоги 9 травня 2011 р. Депутати висловили одночасно обурення і глибокий жаль у зв'язку з діями тих, "хто не може змиритися з вироком історії і здійснює брудні провокації в дні, коли все людство віддає свій безумовний борг пам'яті полеглим за мир і свободу і відзначає перемогу над абсолютним і незаперечним злом". Про це повідомляє РБК.
"Особливо сумно, що це стало можливим в країні, народ якої ціною непоправних втрат зробив неоцінимий внесок в досягнення перемоги над нацизмом і, перенісши величезні випробування, пліч-о-пліч з іншими народами колишнього СРСР і країн антигітлерівської коаліції врятував мир від фашистської загрози. Цей справді безсмертний спільний подвиг залишиться в наших серцях як символ віри, справедливості, вічної пам'яті про суворі події Великої вітчизняної війни", - підкреслюється в документі.
Депутати переконані, що організатори і учасники "блюзнірських провокацій" у Львові мають бути негайно покарані відповідно до законодавства України. В той же час в оцінці події в Держдумі виходять з того, що ці події не мають ніякого відношення до офіційної політики Києва і ніяк не вплинуть на позитивний розвиток російсько-українських стосунків.
Разом з тим, у Держдумі висловилися проти введення економічних санкцій відносно України у зв'язку з нападами націоналістів на ветеранів. "Вводячи економічні санкції, ми зробимо подарунок тим виродкам, які 9 травня плювали в нашу світлу історичну пам'ять і відштовхнемо від себе ті здорові сили, які разом з нами на Україні засуджують дії цих недоносків", - заявив глава Комітету у справах СНД і зв'язкам із співвітчизниками Олексій Островський (ЛДПР).
Відзначимо, що по фактах порушення громадського порядку в Львові збуджено 5 кримінальних справ.