ua en ru

Повноваження Яценюка в оновленій "Батьківщині" виявилися обмеженими

В результаті об'єднання ВО "Батьківщина" з партіями "Фронт змін" та "Реформи і порядок" главою політради обраний Арсеній Яценюк, однак повноваження Яценюка в оновленій "Батьківщині" виявилися обмеженими - у нього немає ні доступу до оперативного управління, ні блокуючого пакету голосів у раді. Про це пише "Комерсант-Україна".

"Яценюка обрали головою політради партії, Сергія Соболєва - заступником голови політради, а мене - першим заступником (голови політради) - керівником центрального штабу партії, - повідомив Олександр Турчинов.

Однак Яценюк не отримав важелів управління об'єднаної партією. Статуту "Батьківщини", змінений в ході закритого з'їзду, не оприлюднюється, але джерела в партії запевнили видання, що в повноваженнях глави політради містяться пункти, що не надають Яценюку здійснювати контроль над партійною діяльністю.

"Три його основні функції: координація роботи парламентської фракції, організація та координація роботи політради і представницька від імені партії у взаємодії з іншими партійними силами і громадськими організаціями", - розповів один зі співрозмовників видання.

У політраді у нових членів партії також немає не тільки контрольного, але навіть блокуючого пакету голосів. До його складу увійшли близько 20 осіб, лояльних голові політради, притому що загальна чисельність політради - 84 людини. Аналогічна ситуація склалася і в президії політради, де він контролює 4 з 18 голосів.

Читайте також: З'їзд ВО "Батьківщина" одноголосно прийняв маніфест і резолюцію