ua en ru

З'їзд ВО "Батьківщина" одноголосно прийняв маніфест і резолюцію

З'їзд Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" одноголосно прийняв маніфест і резолюцію, розроблені Юлією Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

У відповідності з цими документами "Батьківщина" зобов'язується: "Дотримуватися проголошеніих принципів у своїй публічній діяльності, незалежно від того чи буде вона знаходиться при владі чи в опозиції "Ми зобов'язуємося дотримуватися демократичних принципів, в опозиції чи чи при владі, при розробці державної політики, керуватися ними при розробці та прийнятті політичних рішень, законодавчої та адміністративної роботи, в органах влади", - йдеться в маніфесті.

Серед таких принципів у маніфесті вказана якнайшвидша євроінтеграція України. "Україна повинна стати в осяжному майбутньому повноправним членом ЄС і впровадити його стандарти в політичній, економічній сферах. Європейська інтеграція є ключовим стратегічним пріоритетом внутрішньої та зовнішньої політики України, співробітництво з іншими інтеграційними утвореннями можливо лише в тій мірі, в якій воно не суперечить європейському вибору".

Згідно резолюції, "Батьківщина" буде домагатися негайного звільнення лідера опозиції, голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, її повної політичної і правової реабілітації. А також підтримує висунення кандидатом в Президенти Тимошенко на виборах в 2015 р. закликає всі опозиційні парламентські фракції голосувати за євроінтеграційні закони, вимагає скасування прийнятих Податкового кодексу, пенсійної та медичної реформ.

Крім того, згідно прийнятій резолюції "Батьківщина" доручає провести загальнонаціональне обговорення плану дій "Європейська Україна", який реалізовуватиметься після перемоги опозиції на президентських виборах і вимагає провести восени цього року вибори Київського міського голови і Київської міської ради.

"Батьківщина" також закликає всі опозиційні політичні сили до подальшого єднання, об'єднання зусиль і координації своїх дій.