ua en ru

Яценюк вважає за необхідне ввести посаду віце-прем'єра з євроінтеграції

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне ввести посаду віце-прем'єра з європейської інтеграції.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) вважає за необхідне ввести посаду віце-прем'єра з європейської інтеграції. Про це він заявив під час засідання уряду.

"Вважаю необхідним у складі Кабінету міністрів (ввести посаду, - ред.) віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції, під яким буде департамент з ЄС", - зазначив Яценюк.

Він також попросив терміново прискорити процес призначення заступників міністрів з євроінтеграції.

Як повідомлялося, розпорядженням №501-р від 21 травня 2014 р. Кабмін ввів у кожному міністерстві нову посаду заступника міністра з питань євроінтеграції. Як зазначав Яценюк, ключовий центр з євроінтеграції знаходитиметься в уряді, а керувати цим питанням буде заступник міністра Кабінету міністрів з питань європейської інтеграції.

Нагадаємо, наприкінці лютого, вже після затвердження Радою нового складу Кабміну, екс-міністр закордонних справ, нардеп з "Батьківщини" Борис Тарасюк заявив, що відмовився від раніше запропонованої йому посади віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції. Тарасюк аргументував свою заяву тим, що посада віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції є церемоніальною, оскільки не підкріплена повноваженнями і кадровим потенціалом.