ua en ru

Яценюк доручив Мінфіну прискорити виділення коштів на заміну газових котлів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України прискорити виділення коштів на заміну газових котлів на котли альтернативного палива.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України прискорити виділення коштів на заміну газових котлів на котли альтернативного палива. Про це він заявив сьогодні під час розширеного засідання Кабінету міністрів України з главами ОДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується енергозбереження, то уряд прийняв низку рішень по заміні котлів. Зараз за звітністю, близько 700 котлів вже поміняли з газових на альтернативні джерела. Я прошу Мінфін прискорити виділення коштів з тією метою щоб максимально зменшувати енергетичну залежність від газу. Пелети, електричні котли - це те, що дає можливість нам мати енергетичну незалежність України", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, як заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, в поточному сезоні 34 тис. українських сімей зможуть скористатися програмою пільгового кредитування для купівлі котлів на альтернативному паливі.