ua en ru

Яценюк доручив Міненерго і Мін'юсту підготувати законопроект про НП в енергетичному секторі

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля) та Міністерство юстиції (Мін'юст) підготувати законопроект про надзвичайний стан (НС) в енергетичному секторі.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля) та Міністерство юстиції (Мін'юст) підготувати законопроект про надзвичайний стан (НС) в енергетичному секторі. Про це прем'єр заявив в ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерству палива та енергетики і Міністерству юстиції України я прошу підготувати проект закону про надзвичайний стан в енергетичному секторі", - заявив Яценюк.

За його словами, Україні слід готуватися до складних часів і країні потрібно бути готовою до цього.

Нагадаємо, в ході проведених тристоронніх переговорів щодо ціни російського газу для України, рішення досягнуто не було. 16 червня з 10:00 "Газпром" перевів Україну на режим передоплати за газ. Крім того, російський газовий монополіст подав позов до Стокгольмського арбітражу про стягнення з України боргу 4,5 млрд дол. "Нафтогаз" також має намір стягнути з Газпрому" 6 млрд дол. через Стокгольмський арбітраж.