ua en ru

Яценюк та члени Кабміну склали присягу в Раді

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени Кабінету міністрів склали присягу у Верховній Раді Україні

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени Кабінету міністрів склали присягу у Верховній Раді Україні. Присягу зачитав Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"За Конституцією, перед тим, як вступити в повноваження, прем'єр-міністр зачитує присягу, а потім члени Кабміну підписами її скріплюють...Я впевнений, що у нас історичний шанс створити нову країну, і ми його використовуємо, ми його виконаємо", - заявив Яценюк перед тим, як зачитати текст присяги на вірність українському народові.

Він зачитав присягу члена уряду: "Усвідомлюючи високу відповідальність члена Кабінету міністрів України, урочисто присягаю на вірність українському народові. Зобов'язуюся додержуватися Конституції України та законів України, зміцнювати суверенітет і незалежність України, обстоювати права і свободи людини та громадянина, дбати про добробут українського народу, сталий демократичний розвиток суспільства".

Після складання присяги Яценюк заявив про свій вступ на посаду прем'єр-міністра, а також оголосив, що уряду приступає до виконання обов'язків.

Члени попереднього уряду звільнені у зв'язку обранням нового складу Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України призначила новий склад уряду.