ua en ru

Яценюк: Досягнення миру має відбутися на основі плану Порошенко

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що досягнення миру має відбутися на основі плану Президента України Петра Порошенко.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що досягнення миру має відбутися на основі плану Президента України Петра Порошенко. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нема жодної дискусії і сумнівів, що в Україні потрібен мир. Цей мир треба встановити, але питання якою ціною. Надто багато ми заплатили в цій війні яку розв'язала Росія. Людські жертви не мають ціни. Тому мир повинен бути встановлений, але не на підставі плану російського президента, а за українським планом, який повинен бути підтриманий США і ЄС. Ми самі з Росією не справимось, тому що здурять. Такий мир повинен бути встановлений і для початку має бути три базовий пункти: зупинка вогню, виведення російської армії, російських бандитів, терористів, і і третє це відновлення кордону", - вважає Яценюк.

За його словами, Україні мають надати гарантії.

"Ми такі гарантії зможемо отримати, якщо будемо діяти так, як ми завжди діяли спільно з нашими західними партнерами", - сказав Яценюк.