ua en ru

Ярош підтвердив, що балотуватиметься в Президенти

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош підтвердив, що балотуватиметься на виборах Президента України, які відбудуться 25 травня 2014 р.

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош (на фото) підтвердив, що балотуватиметься на виборах Президента України, які відбудуться 25 травня 2014 р. Про це він заявив на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Таке рішення політрада прийняла. Я йду у Президенти", - зазначив Ярош.

За його словами, "Правий сектор" отримує багато прохань від громадян, щоб організація йшла в політику.

При цьому Ярош зазначив, що "Правий сектор" на цей момент не розглядає варіантів висунення кандидата на міського голову Києва. Він додав, що бачить гідних кандидатів від Майдану та закликає їх визначитися з єдиним кандидатом.

Нагадаємо, вчора про висунення Яроша на виборах Президента вже заявляв прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський.

"На базі "Правого сектора" буде створена партія, яка буде перейменована. Назву ми поки назвати не можемо. Ми будемо балотуватися на виборах до Київської міської ради, селищних рад, до Верховної Ради. Дмитро Ярош буде балотуватися на виборах Президента України 25 травня. Єдині вибори, у яких ми не будемо брати участі, - це вибори Київського міського голови", - пояснив Скоропадський.

Нагадаємо, 5 березня Слідчий комітет РФ оголосив лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша в міжнародний розшук. Звинувачення Ярошу пред'явлено заочно.

Справа стосовно Яроша порушена за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205.2 КК РФ і ч.2 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації)".

Клопотання російських слідчих про арешт лідера "Правого сектора" Яроша буде розглянуто 12 березня Басманним районним судом м. Москви.

Як відомо, у Генеральній прокуратурі України заявили, що Київ не видасть лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша Російській Федерації.