ua en ru

Японські компанії зазнають збитків через повені в Таїланді

У Таїланді через розгул стихії зазнали збитків близько 320 діючих там японських компаній. Про це повідомляє радіо "Маяк".
Так, японська компанія "Mazda" зупинила свій завод в Таїланді. Підприємство не буде працювати як мінімум до 22 жовтня. Сильні повені не дозволяють доставляти на завод деталі. Через стихію зараз зупинені заводи всіх семи японських автомобілебудівних компаній, які діяли в Таїланді.
Особливий збиток зазнало підприємство "Honda" в околицях Бангкока - воно повністю затоплено. На думку фахівців, відновленню цей завод вже практично не підлягає.
Серйозно постраждали також підприємства гігантів японської електроніки. Затоплені заводи з виробництва цифрових камер "Nikon" і "Sony", фабрика з виробництва принтерів фірми "Canon".
Нагадаємо, останнім часом через територію Таїланду пройшли кілька серйозних тайфунів. Це призвело до сильного випадання опадів в основному на півночі країни у верхів'ях великих річок. Прем'єр-міністр Таїланду Йинглак Чиннават назвала повінь, що обрушилася на північ країни, найбільш руйнівною у десятиріччі.