ua en ru

Янукович виступив проти силового варіанту вирішення ситуації в Сирії

Президент України Віктор Янукович виступив проти силового варіанту вирішення ситуації в Сирії. На думку глави української держави, ескалація конфлікту призведе до гуманітарної катастрофи.

Президент України Віктор Янукович виступив проти силового варіанту вирішення ситуації в Сирії. Про це він заявив сьогодні, 29 серпня 2013 р., під час інтерв'ю тележурналістам Савіку Шустеру ("Шустер LIVE", телеканал "Інтер"), Олександру Ткаченку (студія "1+1"), Андрію Куликову (IСTV) та Ларисі Губіній ("5 канал"), передають "Подробности" на телеканалі "Інтер".

"Коли сьогодні мова йде, наприклад, про Сирію... Ми категорично проти вирішення цих проблем воєнними засобами", - заявив Янукович.

На думку глави української держави, ескалація конфлікту призведе до гуманітарної катастрофи.

Ймовірність втручання західних країн в сирійський конфлікт зросла після лютої риторики Вашингтона і Лондона щодо застосування в передмісті Дамаска хімічної зброї. Повідомлення про атаку з'явилися в ЗМІ 21 серпня. За інформацією організації "Лікарі без кордонів", постраждали понад 3,5 тис. осіб, 355 загинули. Повідомлялося, що США можуть завдати бомбардування по території Сирії і перші ракети анонсували вже на 29 серпня, проте напад не відбувся.

Напередодні засідання Ради Безпеки ООН з сирійського питання завершилося безрезультатно. Країнам-учасницям не вдалося прийти до згоди з питання запропонованого Великобританією проекту резолюції, дозволяв військові дії проти арабської держави. Джерело в ООН повідомило, що документ відправлений на доопрацювання. Сьогодні на екстрене засідання з сирійського питання збираються п'ять постійних членів РБ ООН.

Зазначимо, що уряд Великобританії вважає, що має право вжити військові дії проти правлячого режиму в Сирії навіть без згоди Ради Безпеки ООН. Категорично проти втручання у справи Сирії виступають Росія і Китай.