ua en ru

Янукович встановив пам'ятну медаль "25 років виведення військ з Афганістану"

Президент України Віктор Янукович встановив пам'ятну медаль "25 років виведення військ з Афганістану".

Президент України Віктор Янукович встановив пам'ятну медаль "25 років виведення військ з Афганістану". Про це йдеться в указі Президента України №79/2014.

"На відзначення 25 - ї річниці виведення військ колишнього Союзу РСР із Республіки Афганістан, відповідно до пункту 25 частини першої статті 106 Конституції України, статей 4 та 12 закону України "Про державні нагороди України" постановляю установити відзнаку Президента України - пам'ятну медаль "25 років виведення військ з Афганістану", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Президент постановив затвердити Положення про медаль.

Вручення пам'ятної медалі відбувається згідно зі списком осіб, представлених до нагородження медаллю, який складається та затверджується відповідно центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Президент постановив нагородити медаллю учасників бойових дій на території Республіки Афганістан у період 1979 - 1989 рр. та інвалідів війни з їх числа.

Також Янукович доручив Кабінету міністрів України, Державному управлінню справами разом із Національним банком України забезпечити виготовлення медалі, посвідчень та футлярів до неї.