ua en ru

Янукович закликав опозицію сісти за стіл переговорів і зупинити протистояння, - нардеп від ПР

Президент України Віктор Янукович закликав опозицію сісти за стіл переговорів і зупинити протистояння, адже необхідно врегулювати конфлікт мирним шляхом. Про це повідомив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник в ефірі телеканалу "Рада".

Коментуючи події, що відбуваються на Європейській площі в Києві, народний депутат зазначив, що закони, які були прийняті Верховною Радою 16 січня, не могли спровокувати цю ситуацію, додавши, що відповідні закони діють в усіх цивілізованих країнах. Крім того, він звернув увагу на те, що "маса скоординованих, організованих людей з битами і "коктейлями Молотова" не могла виникнути нізвідки за такий короткий час.

Зрозуміло, що ці люди були підготовлені заздалегідь, набагато раніше".

"Тобто не закони були поштовхом до такої ситуації, а безвідповідальна політика, яку проводить опозиція", - підкреслив Володимир Олійник.

Він також звернув увагу на те, що "сьогодні сталися трагічні події - загинули люди, але замість того, щоб закликати до переговорів, опозиціонери шукають, на кого перекласти провину" і закликають до проведення чергового віча.

Водночас парламентарій акцентував увагу на сьогоднішньому зверненні Президента України Віктора Януковича з приводу останніх подій у Києві, в якому він ще раз закликав опозицію сісти за стіл переговорів і зупинити протистояння.

На його переконання, громадяни України зацікавлені в цих переговорах.

"Сьогодні як ніколи потрібні переговори. Необхідно почати переговорний процес, знайти компроміс і зупинити протистояння", - заявив Володимир Олійник.