ua en ru

Янукович пропонує ВР приєднатися до договору про співпрацю країн СНД у боротьбі з тероризмом

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 0043, ініційований Президентом України Віктором Януковичем, "Про приєднання до договору про співробітництво держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав у боротьбі з тероризмом". Текст проекту закону опублікований на офіційному сайті ВР.

Метою проекту закону є приєднання до договору про співробітництво держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав у боротьбі з тероризмом, вчиненого 4 червня 1999 р.

Згідно з угодою, сторони будуть здійснювати співробітництво в питаннях попередження, виявлення, припинення і розслідування актів тероризму в відповідності з цим договором, національним законодавством і міжнародними зобов'язаннями. При здійсненні співробітництва в боротьбі з актами тероризму, в тому числі в питаннях видачі осіб, які їх вчинили, сторони розглядають відповідні діяння тільки як кримінальні.

Крім того, Янукович вніс до ВР законопроект № 0042 "Про приєднання України до договору держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав про міждержавному розшуку осіб".

Згідно з угодою, сторони відповідно до цього договору, іншими міжнародними договорами та національним законодавством здійснюють співробітництво в міждержавному розшуку осіб через свої компетентні органи.