ua en ru

Янукович пропонує Раді ратифікувати договір про дружні відносини з Парагваєм

Президент України Віктор Янукович пропонує Верховній Раді України ратифікувати договір про дружні відносини і співробітництво між Україною та Республікою Парагвай.

Президент України Віктор Янукович пропонує Верховній Раді України ратифікувати договір про дружні відносини і співробітництво між Україною та Республікою Парагвай. Про це йдеться у відповідному законопроекті № 0067, текст якого розміщений на сайті парламенту.

Прийняття даного закону необхідне для набрання чинності договором про дружні відносини і співробітництво між Україною та Парагваєм, який було підписано 26 квітня 2012 р. в м. Асунсьйон ( Парагвай).

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, ратифікацію даного договору сприятиме зміцненню відносин дружби та співробітництва між Україною та Республікою Парагвай на принципах суверенної рівності та взаємоповаги, подальший розвиток плідної співпраці в політичній, торговельно-економічній та гуманітарній сферах.

"З урахуванням того, що Парагвай є членом понад 50 міжнародних організацій, співробітництво з нею після ратифікації Верховною Радою України договору дасть можливість розраховувати на підтримку з боку Парагваю у процесі розвитку відносин України з регіональними угрупованнями Латинської Америки", - йдеться у пояснювальній записці.

На думку авторів законопроекту, ратифікація договору сприятиме розширенню контактів між громадянами України та Парагваю (включаючи контакти з українською діаспорою в цій країні), зміцненню зв'язків між державними і недержавними організаціями, профспілками, асоціаціями, освітніми і культурними закладами, молодіжними і спортивними організаціями тощо.