ua en ru

Янукович привітав громадян України зі святом Богоявлення

Президент України Віктор Янукович привітав громадян України зі святом Хрещення Господня та Богоявлення.

Президент України Віктор Янукович сьогодні, 19 січня 2014 р., привітав громадян України зі святом Хрещення Господня та Богоявлення. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Від щирого серця вітаю вас із Хрещенням Ісусовим та Богоявленням. Господнє Хрещення - час всепрощення та порятунок для душі. Нехай цілюща освячена вода та церковний дзвін зроблять чистими усі помисли і прагнення. Бажаю Божого благословення і благодаті. З Водохрещем", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, сьогодні, 19 січня, православні християни відзначають свято Хрещення Господнього. В цей день віруючі ходять до церкви святити воду, а багато купається в ополонці. Вважається, що вода у цей день набуває особливої чудодійну силу. Так, на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні і духовні хвороби.

Хрещення Господнє, або, як його ще називають, Йордану, - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня, тому збігається зі святом Богоявлення.