ua en ru

Янукович доручив Кабміну невідкладно розслідувати причини аварії на шахті "Північна"

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України невідкладно вжити заходів щодо розслідування причин аварії на шахті "Північна" державного підприємства "Макіїввугілля".

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України невідкладно вжити заходів щодо розслідування причин аварії на шахті "Північна" державного підприємства "Макіїввугілля". Про це йдеться у дорученні Президента від 18 лютого 2014 р.

"У зв'язку з аварією, що сталася 17 лютого 2014 р. на шахті "Північна" державного підприємства Кабінету міністрів України забезпечити: вжиття вичерпних заходів щодо розслідування причин аварії на шахті "Північна" державного підприємства "Макіїввугілля" та координації робіт з ліквідації наслідків аварії, для чого, зокрема, створити відповідну комісію", - йдеться в документі.

Крім того, згідно з дорученням Януковича, уряд повинен сприяти якнайшвидшому відновленню роботи шахти "Північна" та забезпечити протиаварійного захисту, безпеки проведення гірничих робіт на об'єктах вугільної промисловості.

Також Президент доручив голові Донецької облдержадміністрації Андрію Шишацькому до 25 лютого 2014 р. надати необхідну допомогу сім'ям загиблих працівників шахти "Північна", медичну та іншу необхідну допомогу працівникам шахти, постраждалим унаслідок аварії, та їх родинам.

Також Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці терміново розслідувати обставин аварії та здійснити відповідні заходи реагування, про що доповісти до 14 березня 2014 р.